HTML

"¡No Pasarán!"

"nemcsak a szemetek tudnak magyarul"

Friss topikok

Emléktáblát a Lánchídra ide is, oda is!

2008.05.20. 19:43 demokratikus

Ártatlanul megőlt embereket gyakran vetettek a Duna vizébe ilyen-olyan pribékek. A Lánchíd budai oldalán állt és nemes szándékú kezdeményésnek köszönhetően állni is fog egy emléktábla a vörösterroristák által lemészárolt ifjabb és idősebb Hollán Sándorra emlékezve.
Mi, a No Pasaran-t szerkesztők támogatjuk a kezdeményezést. A megrongált és olvashatatlan tábla helyreállítása egy antifasiszták által is vállalható ügy.
Ezúton és emellett azt kezdeményezzük, hogy Lánchíd másik oldalán, a pesti hídfőnél állítsunk egy emléktáblát Balázs Péternek is. Annak a zsidó fiatalnak, akit 1944 őszén lecibáltak a villamosról magyar katonák és agyonvertek, majd a Dunába hajítottak. Valahogy úgy, amint az idősebb és ifjabb Hollán Sándort... 
Mert brutalitás és áldozat mindkét oldalon akadt szép számmal, ne akarjuk meghazudtolni a történelmet! Lánchid a magyar nemzet egyik jelképe, jelképezze azt is, hogy ilyen magyar és olyan magyar egyaránt megszenvedte a XX. századot.
(Aki nem tudná, Balázs Péter brutális meggyilkolásának vádjával kezdeményezte a ügyészség Zentai Károly kiadatását.)

Szólj hozzá!

Címkék: balázs kommunista péter lánchíd antifasiszta károly fehérterror vörösterror zentai

A bejegyzés trackback címe:

https://nopasaran.blog.hu/api/trackback/id/tr1479252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása