HTML

"¡No Pasarán!"

"nemcsak a szemetek tudnak magyarul"

Friss topikok

Molotovkoktélok

2008.06.05. 22:18 demokratikus

Polgárőrök fel akarták gyújtani a cigányok házát Pátkán és ezért előzetes letartóztatásba kerültek. Ez a hír.
Aztán láthatjuk, hogy egyből nem arról beszél az ország, hogy ez milyen rossz dolog, hanem mindenki kezdi látni maga előtt a cigányokat, akik terrorizálják a helyi lakosságot.
Nem jól van ez így. Ez nem a romák bűne és nem is a molotov koktélokat hajigálóké. Azoké, akik képtelenek olyan közeget teremteni, hogy ne legyen ezernyi hely az országban, ahol hasonló a helyzet. Rossz közbiztonsági helyzet, uszítás és a hazai politikai elit tehetetensége. Nemzeti konszenzusra lenne szükség, hogy ezt a helyzetet megoldjuk. Nem lesz konszenzus, mert az egyik oldal a hatalomban kíván maradni, a másik pedig oda akar kerülni. Mindkét oldalnak fontos a középosztálybeli szavazó, ezért csak őt udvarolja körbe. Így viszont lehetetlen egy alapvetően szociális gyökerű problémát megoldani. Félnek megmondani, hogy a cigányoknak sokkal több pénz kellene, mint amennyit most kapnak. Nem, nem segélyre, hanem esélyre. Oktatásra és felzárkóztatásra. Éppen a segélyezési rendszer volt az, amely nagyon sok embert végletesen eltávolított a munka világától. Annyira, hogy generációk nöttek fel úgy, hogy nem is tudják milyen lehet az, hogy dolgozni.
Persze nem fognak a romák esélyt kapni. Mert a felheccelt középosztály azon is besértődne, ha tömegesen kezdenénk iskolázni a romákat és munkahelyeket teremteni a számukra. Akkor is csak azt hallanánk, hogy a mi pénzünket ne költsék ilyesmire. Marad a spontán folyamat és a fokozódó gyűlölet, amely még több molotovkoktélhoz fog vezetni. Aztán még szarabb lesz a falvakban lakni és még többen fognak menekülni onnan. Szépen szegregálódni fog az ország. Lesznek községek, sőt térségek, talán egész országrészek, amelyek gettóvá válnak. Olyan helyek, ahova a rendőr is csak félve megy be. Ma még nem ez a helyzet. Ma még jó vidéken lakni a legtöbb olyan helyen is, amelyet már most annyira problémásnak emlegetnek. Anyám somogyban még ma sem zárja a lakást, az ablakot éjszakára. A párom nagyanyja sem egy szabolcsi faluban. Egyik helyen sem kaparják ki a földből a krumplit. Egyik helyen sem rettegnek ma még a kisebbségektől, bár mindenhol úgy nőttünk fel, hogy a cigányokkal ilyesztegettek minket. Anyáméknál somogyban volt egy brutális gyilkosság. Egy nyugdíjas házaspárt baltával vert agyon egy állat. Nem volt cigány, hír se lett belőle. A kurucon sincs nyoma.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nopasaran.blog.hu/api/trackback/id/tr86505923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.06.05. 23:09:49

de, képzeld el, elviselhetetlenül borzalmas cigányok közelében élni, húsz éve is az volt. szerencsés vagy, ha a te környezetedben nem mindennaposak a cigányok által elkövetett felfoghatatlan bűncselekmények. attól még nem kellene álomvilágban élned.
süti beállítások módosítása