HTML

"¡No Pasarán!"

"nemcsak a szemetek tudnak magyarul"

Friss topikok

Nyílt levél jobboldali embereknek

2008.07.13. 09:20 demokratikus

Talán néhányotok kezébe eljutnak ezek a sorok. Talán páran elgondolkoztok és ez is eredmény. Talán Ti lesztek azok, akik egy demokratikus hangon fogtok megszólalni azokban a közösségekben, amelyekben ma a nemzetrontó uszítók zajos rikácsolása elnyomja a józanságot, a mértékletességet.

Mert rajtatok áll vagy bukik a magyar nemzet, a magyar demokrácia sorsa. Rajtatok múlik, hogy merre haladunk tovább. Egy kiegyensúlyozott és stabil, fejlődő Magyarország irányába, vagy egy antidemokratikus, gyülölködő, önpusztítás vár ránk, aminek csak látványos összeomlás lehet a vége.Ezeket a sorokat egy baloldali ember írja, egy baloldali, aki demokrata is. Akinek nem fordul meg a fejében, hogy bármilyen célt vagy eszmét fölé lehetne rendelni a demokratikus értékeknek.

A magyar demokrácia egy törékeny dolog. Azt a Mi oldalunkon és a Ti oldalatokon is védeni, ápolni kell. Olyan kevésszer és oly rövid időre adatott meg számunkra a demokratikus szabadság. Apáink, nagyapáink, dédapáink még annak is örültek, ha viszonylagos nyugalomban élhettek. Örültek, ha nem a félelem határozta meg a mindennapokat. Mert történelmünk ingája sohasem állt meg az optimális középponton, hanem állandóan a szélsőségek irányába lengett ki.

Ma ismét őrült időket élünk. Egy hangos kisebbség többségnek hazudva magát minden erejével azon van, hogy lerombolja demokratikus rendszerünket és valami eszement ideológiai katyvaszt állítson a helyére. Nem érhetik el céljukat ez nyilvánvaló, de erőszakosságukkal, gyűlöletvezérelte radikalizmusukkal megmérgezik a hétköznapokat.

Azért harsányak és azért bátrak, mert azt gondolják, hogy Ti mögöttük vagytok. Azt érzik, hogy ha ők utcakövet dobnak vélt vagy valós ellenfeleikre, akkor Ti helyeslően bólogattok odahaza a TV képernyőjét nézve. Azt gondolják, hogy megfertőztek benneteket és Ti azt fogjátok tenni, amit ők jónak látnak.

Tudjuk, hogy Ti, jobboldali, konzervatív emberek nem támogatjátok őket. Tudjuk, hogy zavarodottak vagytok, ha ők harsány helyeslést várnak tőletek. Tudjuk, hogy szívetek mélyén Ti is féltek ettől a hangos kisebbségtől, amely azonnal kiközösít mindenkit, aki nem bólogat szorgalmasan a hülyeségükhöz.

Mi, baloldaliak sok dologban hasonlóan vélekedünk, mint Ti. Nekük is fáj Trianon, az ott elveszelytett országrészek. Mi is becsületesen munkálkodó családanyák, családapák vagyunk. Fiataljaink is azon törik a fejüket, hogy miként lehetne ezt az országot felvirágoztatni, hogy Európa "beteg emberéből" újra a dinamikus fejlődés és a növekedő jólét országává váljunk. Hozzátok hasonlóan mi is félünk a globalizációtól, annak káros hatásaitól. Féltjük közösségeinket, gyermekeink nyugodt jövőjét. Mert az emberiséget veszélyzetető folyamatok, az élelmiszerek világméretű drágulása, energiaforrásaink szűkülése rémülettel töltenek el minden embert.

Köztünk is és köztetek is találhatóak zsidók, romák és homoszexuálisok más kisebbségekről nem is beszélve. Tudjuk, hogy Ti hozzánk hasonlóan nem kívánjátok elpusztítani őket. Hasonlóan látjuk azt is, hogy vannak megoldásra váró társadalmi problémák amelyeket ki így, ki úgy, de egyformán meg akarunk oldani.

Magyarország Közép-európa egyik legnagyobb országa lett a XXI. század elejére. A magyar nemzet viszont talán még sohasem volt annyira megosztott, mint napjainkban. A hangos kisebbség üvöltve állít szembe minket egymással nap mint nap. Mire jó ez? Európa szinte minden nemzete szánalommal tekint ránk emiatt. Példaképei vagyunk annak, hogy milyen egy rossz antiszolidáris nemzetközösség. Ránk mutatnak, ha az öregedő kontinens kiúttalanságát akarják prezentálni.

A mai nagy világversenyben Európa sereghajtó sokszínűsége és a nemzetek közös munkájának bonyolult jellege miatt. A nehezen mozduló, az új kihívásokhoz lassan alkalmazkodó kontinens hátán egy púp vagyunk. Gennyes fekély, amely undorral tölt el minden demokratikusan gondolkozó embert.

Mi, baloldaliak demokraták vagyunk. Nem vagyunk a hatalom megszállottai. Ha úgy hozza a sors, hogy demokratikus választásokon fölénk kerekedtek, akkor gratulációra nyújtjuk a kezünket. Tudjuk milyen fájdalmas politikai oldalunk vereségét látni, beletörődni, hogy hosszú évekig a másik oldal valósíthatja meg az elképzeléseit, de aki demokrata az képes túltenni magát egy ilyen fájdalmon.

Mert a politikát is csak emberek művelik, akik hibázhatnak. A mi felelősségünk, hogy olyan embereket bízzunk meg a saját oldalunkon, aki képes győzni és kormányozni ezt az országot. Demokratikusan. Vereség esetén azonban kezeljük kritikusan a saját oldalunkat is, ha az emblematikus figurák árulásról, csalásról, összeesküvésről beszélnek, mert valószínű, hogy saját alkalmatlanságukról kívánjék így elterelni a figyelmet.

Jobboldali polgártársaink! Az internet világában minden vélemény könnyen hozzáférhető. Olvashatjátok a radikálisok honlapjait, írásaikat. Ismeritek undorító szóhasználatukat. Gondoljátok meg, hogy érdemesek-e ők arra, hogy Titeket velük egy lapon említsenek.

Nem buzdítunk benneteket apolitikus magatartásra. Sőt! Szeretnénk, ha Ti a mérsékeltek, a demokrata jobboldaliak lennétek az a többség, amely kiszorítja a közéletből ezt az alpári hangú kisebbséget. Mert a Ti felelősségetek, hogy nagy hajótok farvizéről eltakarodjanak a gyűlölködők ladikjai. Egy baloldali miniszterelnök monzgósíthatja ellenük és egyben ellenetek is a többséget, ha nem tagadjátok meg őket. Azt akarjátok, hogy a társadalmi többség, amely elítéli őket miattuk Titeket szavazzon le, ha legközelebb választani kell?

Sokan mondjátok, hogy nem egy táborba tartoztok! Hogy szó sincs eszmei közösségről. Szavatok azonban a többség nem hallja meg, így joggal gondolhatjuk, hogy egy oldalon álltok.

Bízunk bennetek! Hogy belátjátok, hogy a magyarság jövője nem a múltban ért sérelmek megtorlásából áll. Európa tágra nyitotta a kapuit előttünk. Sétáljunk be együtt rajta és tegyünk azért, hogy az öreg kontinens az unokáink számára is egy élhető hely legyen!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nopasaran.blog.hu/api/trackback/id/tr48565772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.08.28. 00:45:17

0) "Köztünk is és köztetek is találhatóak zsidók, romák és homoszexuálisok más kisebbségekről nem is beszélve. Tudjuk, hogy Ti hozzánk hasonlóan nem kívánjátok elpusztítani őket."
Ki akarja? Te most tömeggyilkossággal vádoltál meg egy csoportot! Melyik ez a csoport?

1)"A hangos kisebbség üvöltve állít szembe minket egymással nap mint nap. Mire jó ez? Európa szinte minden nemzete szánalommal tekint ránk emiatt. Példaképei vagyunk annak, hogy milyen egy rossz antiszolidáris nemzetközösség. Ránk mutatnak, ha az öregedő kontinens kiúttalanságát akarják prezentálni."
??? Én meg azt hittem azért szánakoznak rajtunk, mert a miniszterelnök pofájába röhögött a népnek, ehhez képest még mindig hatalmon van, a legkisebb következmények nélkül, vagy mert nálunk szokás 80évre titkosítani az elvtársaknak kínos dokumentumokat. Esetleg az 1%os gazdasági növekedés miatt. Vagy amiatt, hogy a panamáink miatt mindenben leégünk: Combino, 4es mertó, 2010 Európa kul. főváros (Pécs), M6os. Esetleg az impotens külpolitikánk miatt.
De nem! Biztos, mert néhány skinhead kukákat borogat, aminél nagyobb balhékat csinál egy másodrangú angol focicsapat keménymagja.
2)"A mai nagy világversenyben Európa sereghajtó sokszínűsége és a nemzetek közös munkájának bonyolult jellege miatt. A nehezen mozduló, az új kihívásokhoz lassan alkalmazkodó kontinens hátán egy púp vagyunk. Gennyes fekély, amely undorral tölt el minden demokratikusan gondolkozó embert."
Ezt mégis, hogy képzeled?
3) "Mi, baloldaliak demokraták vagyunk. Nem vagyunk a hatalom megszállottai. Ha úgy hozza a sors, hogy demokratikus választásokon fölénk kerekedtek, akkor gratulációra nyújtjuk a kezünket."
Igen erről híres a magyar baloldal. 1918ban puccsal kerültek hatalomra, 44okt15én náci kommandósok ültették hatalomra a szocialista Szálasit, 49ben a szovjetek segítették demokratikusan hatalomra Ságvári(rip) brancsát, 56ban Kádár szintén szovjet tankokon jött be. Majd 30 évig demokratikusan uralkodtak. 1988-1990között demokratikusan átmentették a pártvagyont, amelynek minden forintja lopott volt. 1994ben hatalomra került a szélsődemokratikus Horn Gyula, emberjogi harcos, európai hírű antifasiszta, humanista. Majd jött (Megyót hagyjuk is) Gyurcsány (aki teljesen demokratikusan kezdte a kiszben politikai pályafutását) rendkívül demokratikusan lemondott elnöki posztjáról, mikor látta, hogy a társadalom békéje, csak így őrizhető meg. (Még zavargások törtek volna ki, és a dafke hangulat megtorpedózta volna a létfontosságú reformokat.) És a mostani kormányfő, aki nyilvánnemgyurcsány, hiszen ő demokrata, ki fogja írni a választásokat, és nem kezd el osztogatni, mert tudja, hogy már nem sikerül végigcsinálni a programját, és a kisebbségi kormánnyal való szerencsétlenkedés csak rosszabb helyzetbe sodorja az országot.
Ez még anélkül is fantasztikus, hogyha nem említenénk Orbán (Sátán,Orsós) Viktort. Mert ő a hatalmat akarja! Antidemokratikusan! A rohadék már 1988ban is csak azt akarta, azért tüntetett, és most is azért szervez tüntetéseket. Mocskos fasiszta, legalább agyonlőtt volna egy rohamrendőrt, mint tette azt Ságvári Endre, DE NEEEm. Az hogy lehet hogy a demokratikus országok közül csak Magyarországon nem volt még előrehozott választás?
És különben is, milyen demokratikus választásról beszélsz? Olyan demokratikus választásról, ahol a proli azt sem tudja, mivel határos Magyarország, de azért szavaz, mert olyan szép oriásplakát vigyorog rá a szemközti panelházról. Arról, ahol a cigányokat 3 konzervért és kannásborért, pálinkáért szavaztaták? Arról ahol a pártok 386milliót költhetnek kampányra, ehhez képest mindegyik a 10szeresét költik, ami miatt kapásból ki kéne őket (az összeset) zárni? Arról, ahogy az 5%os küszöb minden kispártot elvág a hatalomtól, és így milliárdok nélkül lehetetlen bekerülni? 2002ben a miép 4,2 a centrum 4,5 (lehet hogy nem pont ennyi) százalékkal esett ki, 700ezer ember nem volt elég demokrata ahhoz, ők az ő szavazatuk is érvényes legyen? De borítékolom, az Ökopolnak pl semmi esélye nem lesz, pedig demokratikusan lenne simán 10-20%os támogatottsága...

4) "A mi felelősségünk, hogy olyan embereket bízzunk meg a saját oldalunkon, aki képes győzni és kormányozni ezt az országot. Demokratikusan."
Tudom, hogy nem kedveled, én sem különösképpen, de ismered Tomcat sztoriját? Teljesen ok nélkül, törvénytelenül bevarrták 2 hónapra, vagy a találomra bilincsbe verve tanulvallomásra(!) hajnali 4kor elhurcolt Jobbikosok esetét? Esetleg a több száz ártatlanul letartóztatott ember esetét 2006 okt 23án? (Ne is magyarázz, te a karosszékből nézted, én és barátaim "élőben".) Nem tudom, milyen demokratikus kormányzásról beszélsz?

5) "Jobboldali polgártársaink! Az internet világában minden vélemény könnyen hozzáférhető. Olvashatjátok a radikálisok honlapjait, írásaikat. Ismeritek undorító szóhasználatukat."
Ellentétben veled aki, mint a nicked is mutatja, demokrata vagy.

6)"amely kiszorítja a közéletből ezt az alpári hangú kisebbséget. " Ezt a kuruc is írhatta volna. A kisebbséget nem integrálni kell? Nem toleránsnak kell vele lenni? Nem minden zsidó/buzi/cigány/libsi/drogos/román rossz ember, és nem minden skinhead sem. ;)

7) "Mert a Ti felelősségetek, hogy nagy hajótok farvizéről eltakarodjanak a gyűlölködők ladikjai. Egy baloldali miniszterelnök monzgósíthatja ellenük és egyben ellenetek is a többséget, ha nem tagadjátok meg őket. Azt akarjátok, hogy a társadalmi többség, amely elítéli őket miattuk Titeket szavazzon le, ha legközelebb választani kell?"
Úgy örülök, hogy nálatok már nem is maradtak gyűlölködők. Ti már mind leráztátok magatokról őket. Megszabadultatok a komcsi múlttól is, valóban példásan, tanulnunk kéne tőletek. Pl a csendőrgyilkos kommunista Ságvári Endrét, a fajvédő majd kommunista Bajcsy-Zsilinszky Endrét (ezek az Endrék), és más terroristákat sem bálványoztok. Leszámoltatok a Che Guevara kultusszal is. De amiért a legjobban tisztellek titeket, hogy a Kádár-nosztalgiát gyökerestül irtottátok ki a táborotokból.
Kicsit kifejtenéd, hogy a tömegek mozgósítása mégis mit jelent? Lecsap a munkások vasökle és szétzúz minket? Vagy csak a prolik kedélyes vigyorgásától övezve vertek szét minket a rohamrendőrökkel? Mindenesetre, köszönöm a demokratikus fenyegetést, ehhez tartom magam.

8) "amely elítéli őket miattuk Titeket szavazzon le" Szerinted be fogják venni, hogy azért kerül a távfűtés 50000be, azért nincs állása, mert évente kétszer, néhány barom kiborít néhány kukát, és összetör néhány rendőrautót? Szerinted, miután 3 cigánybűnöző kirabolta megerőszakolta és megcsonkította a nagyit, valakit is érdekelni fog, hogy az Árpád-sávos zászló az 1%os kisebbségedet mire emlékezteti?


Azt még a végére megkérdezném: Szerinted tényleg a radikálisok jelentik a legnagyobb problémát? Nem a korrupció, a mutyizás, az alulművetség, a vészes népességfogyás, a katasztrófális egészségügyi mutatók, a szaporodó magyarellenes atrocitások határainkon innen és túl?

hozzászóló, vélemény, írás 2008.09.04. 00:55:34

Egy jobboldali nem lehet demokrata, a demokrácia ellentétes a jobboldali értékrendel.

Amit ma jobboldalinak hívnak, az nem az, mert paktumot kötött az utóbbi 3 évszázad baloldali-liberális-forradalmi szennyével.
Egy igazi jobboldali meg nem alkuszik.

zohar 2008.09.10. 01:01:42

A biboldó Dolores Ibarruri személyesen írta alá a halálos ítéleteket a spanyol nacionalista ellenállás tagjaira

Talmudi sötétség, végtelen bosszú, sátáni megátalkodottság, őrült téveszmék az isteni kiválasztottságról, demokráciának és hum,anizmusnak hazudva

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2008.11.19. 12:39:10

Tényleg: Zuschlagot miért nem hívtátok koszorúzni. Biztos kiengedték volna. Elvégre ha az embernek egy közeli hozzátartozója meghal, ki szokták kísérni vezető szíjon.
Már nem a tagotok? Már nem elvtárs? Csak a pénze kellett?
süti beállítások módosítása