HTML

"¡No Pasarán!"

"nemcsak a szemetek tudnak magyarul"

Friss topikok

Lipusz tanárbácsi, a "kőkeményen férfias árja"

2008.05.20. 23:03 demokratikus

Kicsit egysíkúak vagyunk. Kuruc.info és tomcat fóbiánk van. Lessük minden szavukat és mint gyöngytyúk a t.konyra úgy csapunk le egy-egy olyan mondatukra, ami aztán cincálható.
Ilyen gyögyszem a mai napról Lipusz Zsolt nyíregyházi középiskolai magyar-történelem szakos tanárbácsi szösszenete.

Írásait szemlézve az első gondolat az, hogy a tanárúrnak nagy szerencséje, hogy egy közgazdasági iskolában taníthat. Máshol feltűnne az a túlzottan primitív történelemszemlélet és ismeretanyag, amelyet az írásaiból megismerhetünk. No, de vegyük az alapot, a mai adagot: KLIKK

Egy oldalon a honfoglalástól eljutni a mai nemzetrontókig, nem kis cselekedet. Az olyan vargabetűk, hogy attól volt nagy magyar király Zsigmond, hogy magyarul káromkodott, hát azért talán találni ott más érdemet is. Persze az sem gyenge, hogy megvédtük Európát a mongol hordától. Ja, a mongolok halálosan kifáradtak, amíg IV. Béla királyunkat Muhitól a dalmát szigetekig kergették. Aztán megtudjuk, hogy az 1526-os generáció nem volt túl jó, de hadba ugrott ha hívta a haza. No, erről csak annyit, hogy 1514-ben tényleg volt egység, de csak abban, hogy a Dózsa parasztháború leverése után máglyarakás lesz a menü. Mohácsnál azonban már volt némi logisztikai gond, mert Szapolyai János erdélyi vajda lemaradt egy csatlakozásról, ezért inkább 20.000 emberével 40 kilométer távolságból csekkolta, hogy mi az állás a csele patak vonzáskörzetében.

Azt pedig kifejezetten sérelmezem somogyi lévén, hogy az 1566-os Szigetvári  Zrinyi hadittet (Szulejmán szultánt iktatták egy jófajta ágyúlövéssel) meg sem említi Lipusz úr. Jurisicsra sem ártott volna pár szót pazarolni, de talán a nevéből eredő származási kétely okán maradt ki a felsorolásból. Vagy lehet, hogy egyszerűen kellett a hely az I. és a II. világháború poklába hazánkat német bérencként vezető politikai elitünk magasztalására? Ez a valószínűbb.

Nem kívánok ironizálni a szerző nagyapjának halálával. Azonban annyit meg kell említeni, hogy érdekes szemlélet azt állítani, hogy voltak "magasztos történelmi események, melynek során tisztességes, bátor férfiak harcoltak hazánkért, az európai civilizációért, és azért adták vagy kockáztatták életüket, hogy ne a degenerált elkorcsosulás, a férfiatlanság, és a gyávaság legyen úr kontinensünkön és szeretett magyar hazánkban."

Tanár úr! Kegyelmed kurvára el van tévedve! Sok magasztos történelmi tett volt az elmúlt 1100 évben, de azok közé nem lehet odatenni a Don-kanyar katasztrófáját. Ott nem voltak hősök, ott állati módon lett elpusztítva egy magyar hadsereg. Egy civilizáltnak tűnő, de gyilkos és pusztító eszme oltárán. És nem csak a halálgyárak miatt mondom ezt, hanem azért is, mert egy kultúrnép nem támadja meg a fél világot Párizstól Athénig.

Tudjuk, hogy Lipusz tanár úr a Jobbik prominense. Azt is tudjuk, hogy mit gondol az SS-ről:
"Zentai és hős bajtársai, 1944-45-ben, a hazánk területén heroikusan harcoló Magyar Királyi Honvédség katonáiként, a német Wehrmachttal, a kőkeményen férfias  árja(vagyis egészséges, izmos és heteroszexuális ) Waffen –SS-szel , és más harcoló alakulatok katonáival együtt azért áldozták fel vagy tették kockára életüket a bolsevik, modern tatárjárással szemben, hogy Európa megőrizhesse identitását, s ne mérgezze meg  kontinensüket a vörös pestisjárvány mételye és a neoliberális degeneráció, amely együtt jár az egyenlősítő, feminista ideológiák szellemet roncsoló  térhódításával."

Ezekből a sorokból süt a kristálytiszta fasizmus. Jó kezekben vannak a Nyíregyházi Széchenyi István Szakközépiskola tanulói...

7 komment

Címkék: jobbik nyíregyháza fasiszta antifasiszta gárda antifa lipusz

A bejegyzés trackback címe:

https://nopasaran.blog.hu/api/trackback/id/tr19479624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MiG-21 2008.05.20. 23:41:51

MI a fenének olvasok el ilyen szart????Ha még egyszer belinkelsz valami ilyen hamis és végig egyoldalúan hazug, primitív embertől származó írást, leszokom az oldalról!
Beszarok! Ilyen hülyét! Az ideg szétbasz. Rég nem láttam ily sötét mélységet...Ez tanár????Na, ez valóban fasiszta.

tomcat · http://www.bombagyar.hu 2008.05.20. 23:53:00

Pedig ha hiszed, ha nem, a gonosznácik tényleg azért harcoltak, hogy a ruszkik ne hódítsák meg egész Európát. Attól eltekintve persze, hogy nekik is voltak viselt dolgaik. A liberalizmust Sztálin vöröskatonáival azonosítani persze ökörség, ilyesmi ellen a nyugati fronton lehetett esetleg harcolni, de ott se feltétlenül.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.21. 07:23:52

ja, és a Molotov-Ribbentrop paktum, Lengyelország közös szétcincálása is ennek jegyében zajlott. És a bolsevizmus elleni küzdelem jegyében lett bekebelezve Ausztria, Csehszlovákia, Lengyelország, Belgium, Hollandia, Franciaország, Dánia, Norvégia, Jugoszlávia, Albánia, Görögország.
A német háborús gépezet csak egy utat ismert a folyamatos pusztítást, hódítást. Mivel más tere nem volt ennek, ezért ugrott neki Hitler a Szovjetuniónak.
Egyébként pedig Sztálinnak eszében nem volt terjeszteni a bolsevizmust, ő jól elvolt a maga kontinensnyi országában. Emlékezzünk csak, hogy a köztársasági erőket Spanyolországban is csak úgy tudtuk lenyomni a fasiszták, hogy a szovjetek teljesen szétzilálták a belső szolidaritást.

A mi második világháborús szerepvállalásunkról: nekimentünk egy vadállatnak és meglepődtünk, hogy az visszaharapott. Szó nem volt keresztes háborúról. Egyszerűen rohantunk a románok után Hitler seggét nyalni.

tomcat · http://www.bombagyar.hu 2008.05.21. 13:12:51

A spanyol polgárháború részben igen, a Molotov-Ribbentrop paktum természetesen nem, mint ahogy a háború előtti, igen szoros szovjet-német barátság sem. De amikor a ruszkik megindultak, ez mind lényegtelenné vált. A Szovjetuniónak egyébként azért ment neki Hitler, mert felderítették, hogy az oroszok támadásra gyülekeznek. Utólagos hadtörténészi értékelések szerint nagyjából nyolc-tíz órával előzte meg a német támadás az ellenkező irányba indítandó oroszt. Azért is verték szét olyan könnyen a ruszkikat a határcsatákban, mert azok nem védelmi állásokban voltak, hanem támadásra voltak felkészítve.

A mi második világháborús szerepvállalásunk nem a Don-kanyar védelmére vonatkozott, ezt a németek kényszerítették ki, a Kormányzó akarata ellenére. Természetesen semmi értelme nem volt, és a magyar "tábornokok" (pl. Jány Gusztáv) viselkedése is méltatlan volt a magyar Szent Koronához. Egyébként a háborús részvétel a világ legjobb garanciáinak ellenében történt, és a Don-kanyarbéli katasztrófa körülbelül annyira volt benne a pakliban az induláskor, mintha azt feltételeznénk ma, hogy az afganisztáni részvételünkért az afgán légierő bombázni fogja Budapestet. Nem mellesleg pedig muszáj volt Hitler seggét nyalni, ha nem akartuk, hogy a románok visszakapják Észak-Erdélyt.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.21. 22:09:38

Hát, Sztálin tidvalevő lefejezte a hadseregének vezetőségét 37-ben. Normális tisztjei sem voltak, még a finnekről is visszapattantak.
Ráadásul a bolsevikok szerették és tisztelték a németeket, mert tény, hogy hatalmukat jelentős mértékben köszönhették nekik.
Biztos vagyok benne, hogy nem készülték megtámadni a kor éppen pihenő legkeményebb haderejét...
Másrészt, ha az ember háborúba megy egy kontinensnyi birodalom ellen, az ne lepődjön meg, ha eltapossák mint egy férget. Egyébként az oroszok meg akarták nekünk tartani Észak-erdélyt, csak nem voltunk hajlandók tárgyalni velük, pedig az egyetlen nagyhatalom volt, amelyik trianonont nem ismerte el. 1919-ben a kommunisták is azért jutottak hatalomra, mert ők vállalták egyedül a küzdelmet az antant ellen és gyönyörű haditettek történtek akkoriban, csak ezt elfeledjük. Miskolc felszabadítása, Kassa. Napok kérdése volt, hogy Pozsonyban is masírozzon Stromfeld Aurél vörös hadserege.

szimike 2008.12.01. 18:37:55

Már kirúgták a Széchenyiből.

aga 2008.12.08. 23:37:11

A szovjetúnió(direkt kis betűvel) meg akarta nekünk tartani Észak-erdélyt. Aha, a felvidéket, délvidéket, őrvidéket, minden elszakított km2-t meg akartak nekünk tartani.
Kár, hogy ebből kb annyi igaz, hogy bejelentették igényüket azokra a területekre, amiket a Németektől kaptunk vissza....és nem, nem azért, hogy nekünk adják...
süti beállítások módosítása