HTML

"¡No Pasarán!"

"nemcsak a szemetek tudnak magyarul"

Friss topikok

Nincs fasisztaveszély

2008.05.12. 23:34 demokratikus

Ezt mérsékelt jobboldali barátaim szokták mondani. Azok, akik nem az utcasarkon beszélnek a zsidó világösszeesküvésről átszellemülten, hanem csak halkan kávéházi szegletekben egymás közt.
Szóval a sunyi fajta azt mondja felháborodva, hogy milyen fasiszta veszély lenne, amire nekünk annyira reagálni kellene?
Aztán magyarázok egy megosztott társadalomról, amelyben magyar és magyar között falak vannak és megoszt minket az ostobaság. Aztán beszélek arról, hogy az utálatból lesz a gyűlölet. A gyűlölet pedig egy villanásnyi idő alatt válthat át egy egyén elpusztításába. és ott ahol egy egyént pusztítanak, ott hamarosan többet is fognak. Ez a folyamat a fasizmus. Mi most a gyűlöletnél vagyunk. Ott a kuruc.info, de ott van Bayer Zsolt is, aki puszipajti a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjével, illetve az egyik legnagyobb hazai iparossal (aki lopta a vagyonát a nagy közösből és lopott pénzből csinálta a médiabirodalmát). Szóval az antiszemitizmus szinte elvárt minimum. Nem, nem a hülye viccelődés a haláltáborral és a zsidókkal. Nem az izléstelen, felvállalhatatlan és éppen ezért kimondott poénok. Ennek épp az ellenkezője. A komoly arccal előadott zsidózás, az irodalmilag, ideológiailag alátámasztott zsidózás. Ez ma a jobboldal. Egy politikai szörnyeteg, amely önmagát csak úgy tudja meghatározni, hogy ellenségképet állít.
Szóval gyakran merül fel, hogy nincs fasisztaveszély, mondják ezt a szalonfasiszták. Meggyőzni őket sem lehet. Nem értik meg, hogy a szélsőjobb igenis fasizmus a szó dimitrovi értelmében. Arról sem meggyőzhetőek, hogy ez a kórság egy nemzet testében nem olyan mint egy vírus, ami egy oltással kipusztítható. Ez egy parazita, amelyet elpusztítani sohasem lehet, csak annyit elérni, hogy támogatottsága és bázisa elenyésző legyen. Ez pedig folyamatos munkát igényel, folyamatos odafigyelést, kontrollt. Ha nem figyelük a parazita felfal mindent, minket is és a mérsékelt jobboldaliakat is.

1 komment

Címkék: náci fasizmus gárda antifasizmus antifa

A bejegyzés trackback címe:

https://nopasaran.blog.hu/api/trackback/id/tr61465764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halla (törölt) 2009.06.08. 21:40:33

Te tényleg ennyire hülye vagy? Vagy esetleg erre még gyursz?
süti beállítások módosítása