HTML

"¡No Pasarán!"

"nemcsak a szemetek tudnak magyarul"

Friss topikok

A szélsőjobb ideológiája

2008.07.09. 10:48 demokratikus

A nemzeti tragikum kitermelt egy szélsőséges irányzatot, ami már nem is a politika, sokkal inkább vallási körbe tartozik. Az egész eszmerendszerben az egyedül vagyunk életérzés a meghatározó és erre való hivatkozással szentesítve van a radikális fellépés is vélt vagy valós ellenségeinkkel szemben.


Talán az a legnagyobb baj, hogy túl sok ideje van egyeseknek. Mert nagyjából a hazai polgárosodással egyidős a mai szélsőjobb. A polgárosodás egyik jellemzője az, hogy az egyén rendelkezik olyan időtartammal életében, amelyet maga oszthat be. Ha úgy adódik hülyeségekkel tud foglalkozni.
Szóval majd 200 éve élünk együtt a radikalizmusnak már nem is nevezhető magyarkodó fundamentalizmussal, amelyet egyes elemzők találóan őrültmagyarkodásnak hívnak.
Először akkor hördült fel ez a társadalmi réteg, amikor bizonyítva lett nyelvünk finnugor eredete. Ezt a halszagú rokonságot érezte megalázónak a germán elnyomás alatt lévő Magyarországon néhány ezer honfitársunk még a XIX. században. Ezt követően rendkívüli lendülettel vetették bele sokan magukat a történelem magyarázásba, sokan odáig eljutva, hogy mi voltaképp az első komolyabb emberi kultúrnépnek, a suméreknek vagyunk így-úgy leszármazottai. Sőt, voltak akik Ádámig vezették vissza eredetünket, megmagyarázva, hogy az Ádám szó lényegében az Ad Ám magyar megfelelője, tehát Ádám magyar nyelven kínálta Évát a paradicsomban a tiltott gyümölccsel.
Az ideológiai agymenés legsötétebb korszakának, és a mai események szempontból meghatározónak a második világháború utáni évtizedek számítottak. Ekkor emigrációba szorult sokféle magyar a kisebbségi létbe tengődve görcsösen ragaszkodott magyarságához. Ők áltudományos keretbe illesztetté a korábbi zavaros tanokat. Zajosan tagadták a finnugor rokonságot és hírdették a sumér, türk, hun eredetet. Az emigráns lét, az üldözöttség érzése rányomta a bélyegét ezekre a "tanulmányokra". Meghatározó elem lett a magyarság kiválasztott népként való kezelése. Egy népé, amelyben a legősibb szakrális értékek lakoznak és amely értékeket alsóbbrendű, de jól szervezet ellenségek igyekeznek elnyomni. Ez a minket elnyomó nép a zsidóság. Némely szélsőjobbos körökben a germánellenes hangok is teret nyertek, de ezek nem népszerűek, mert a szélsőjobbon meglévő komoly náci nosztalgiával ez nem egyeztethető össze.
Itt érünk el a mai szélsőjobb ideológiájának egyik rendszerváltás utáni alapkövéhez: az antibaloldalisághoz. A baloldaliságban, de főleg annak szovjet megfelelőjében ugyanis a szélsőjobb megtalált szinte minden önmaga elé állított ellenségképet. A hagyományos közösségi keretekkel való szembefordulást, a szekularizációt, a zsidóság jelenlétét és a magyarságot szinte minden történelmi korban megsemmisüléssel fenyegető keletről jövő történelmi vihar apokaliptikus tragédiaképét. Mindezekkel szemben való küzdelem a vallásos politikai hit alaptétele. A tudati ködbe burkolt elmék a legkonszolidáltabb baloldali emberre is képesek kivetíteni a belső szorongások, félelmek kivetüléseképpen előálló ellenségképeket. Így lehet mindenki a mi oldalunk ruszkibérenc ávós szemét. Így nyer értelmet az a 2002-es élményem, hogy JOBBIK-os fiatalok Medgyessy ELTÉ-n tartott előadása közben folyamatosan "ruszkik haza!" rigmussal szórakoztatják magukat.
A mai szélsőjobb ideológiának semmi köze sincs a valósághoz. Megálmodtak maguknak egy idális állapotot, amelyben heteroszexuális, normál családi keretekben élő hun vitézek visszaállítják a Trianoni Magyarország határait és beteljesedik kultúránk többezeréves vágya a más népek fölé való felemelkedésre. Ezek a sötét hülyeségek normál körülmények között sötét kocsmák hátsó szobáiban elpusmogott párbeszédek maradtak volna, azonban ma Magyarországon részben a FIDESZ bázis rokonszenve, részben a komoly belső társadalmi feszültségek miatt ez a fundamentalista bázis elhiheti magáról, hogy tömegbázisa van és erre építve az utcára vonul, hogy közelebb jusson a maga nemzeti forradalmához.

Ma még nem látható, hogy az iszlám radikálisokkal, sok szempontból a tálibbokkal egy sorba állítható hazai radikálisaink milyen jövő előtt állnak. Az azonban riasztó, hogy ideológiájukat rendkívül hatékonyan elegyítik a ma népszerű misztikával. Így kerülhet a Pilisbe a föld szívcsakrája. Könnyen és szintén hatékonyan kapcsolják össze az ezeréves hagyományra visszatekintő zsidó és cigányellenességgel gondolati hülyeségeiket. A komoly problémája a szélsőjobb ideológiájának éppen az, hogy ártatlannak tűnő csalikon keresztül totálisan rácuppanhatunk az egész maszlagra. Elég csak egy kicsit keseregni a trianoni igazságtalanságok miatt és könnyen a kezünkben taláhatunk egy könyvet valamely ismerőstől, amelyben áltudósok megmagyarázzák nekünk, hogy mindezért nem a hajdani dzsentri uralkodó osztály volt a felelős, hanem a nemzeti zsenialitásunkat elfolytani szándékozó zsidóság. Innen pár apró lépéssel juthatunk el a sumérokig, a piramisokig, amelyeket szintén magyarok építettek. Pár hét múlva állunk a TV előtt és üvöltünk, ha feltűnik a TV-ben a miniszterelnök, akiben már nem is embert látunk, hanem egy zsidó moszkovita kommunistát, aki szabadkőműves páholyokban készül arra, hogy végleg kárhozatba taszítsa a szent magyar nemzetet és anyaföldünket.

Az utóbbi hetekben elmélyedtem ezekben a tanokban. Mivel történelmileg képzettnek tekinthető polgár vagyok, ezért percenként nevettem fel hangosan a tömény hülyeségek olvasása közben, de ugyanakkor látható, hogy laikusok könnyen ezen butaságok elvakult híveivé is válhatnak. Le kell rántani a leplet ezekről a dolgokról és ez volna a mi feladatunk és ez bizony nem is kevés.
 

Szólj hozzá!

Címkék: szélsőjobb antifa

A bejegyzés trackback címe:

https://nopasaran.blog.hu/api/trackback/id/tr66560123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása