HTML

"¡No Pasarán!"

"nemcsak a szemetek tudnak magyarul"

Friss topikok

Fáklyával a cipőknél

2008.05.09. 22:10 demokratikus

Az MSZP fővárosi szervezete hívta a duna parti (antifasiszta) emlékműhöz az emlékezni szándékozókat.

Jöttünk is szép számmal, jelen voltunk mi, sokezer szimpatizáns és párszáz kevésbő szimatizáns, de békésen emlékező (szélső)jobboldali. Igazi színfoltot csak ők vittek a megemlékezésbe. Az egyik csapat egy kivágott EU zászlót hordott magával. A jelen levők többségének nem jött át az üzenet. Még az sem, hogy valaki kitűzte magára, hogy magyar holokauszt áldozat. Sokan a szolidaritás megnyilatkozásának gondolták...

Aztán eljött Sodi is, elég rémülten nézelődött a tömegben, de bátor volt. Hasonlóan érezhette magát, mint én 2002-ben a Kossuth téri FIDESZ gyűlésen. Lefényképeztem, kicsit szemét módon megjegyeztem, hogy jó képet akarok csinálni Tomcat barátjáról, de a körülötte álló nyugdíjasok nem vették az adást, örültek, hogy fiatalok is vannak szép számmal.

Beszélt Burány Sándor az MSZP budapesti elnöke. Többek között miatta nem értettük, hogy mit is beszélnek a túlparti ellentüntetők, akik kiírták, hogy Hitler és Sztálin. Sajna valamit ők is elcsesztek, mert az az üzenet se jött át rendesen.

Gyurcsány is ott volt. Röviden beszélt, talán azért, mert a többség egy kicsit korán gyújtott fáklyát és kezdet a körmére égni az embereknek. A miniszterelnök elmondta, hogy utolsó lehelletéig küzdeni fog. Szerintem inkább fokuszáljon a FIDESZ-re, mert azzal az oldallal lesz lejátszandó meccse pár év múlva.

Amikor vége lett himnuszt énekeltünk. Egy darabig dübörgött a túlpartról az ellenpropaganda, aztán elhallgattak, mert azért a himnusz az himnusz, mégha hazaárulók ezrei éneklik is a szent sorokat.

Nagyjából ennyi volt a hivatalos rész. Az emberek lerakták a fáklyákat a cipőkhöz, ahol csúnya tűzvész jellegű valami kavarodott. Nagy összmagyar kavalkád lett, nekem ez volt a legszimpibb. Mint valami nagy majálisban együtt voltak a jobboldali magyarok és a baloldali magyarok. Egy lépésre tőlem Lendvai Ildikót buzdították kitartásra, két lépéssel arrébb Nagymagyarország pólós fiatalok társalogtak és időnként próbáltak informálódni a gázárak emelkedése felől. Kicsit megszeppentek voltak, talán érezték, hogy alpári lenne komcsizni nagyon hangosan. Csináltam pár képet róluk, röhögtek, hogy fent lesz a Józsi a partizáninfón. Sajnos ezúton is jelzem, hogy ebben nem tudok közreműködni.

Kicsit távolabb Tomcat biciklizett. Kedvtelenül állt néhány jobbos arc között, lelépett gyorsan, azzal, hogy "Megyek vörös fasisztákat nézni!" Szomorkás volt szerintem egy kicsit megviselték az utóbbi napok.

Elsétáltunk a szabadság térre. No, erre már voltak olyan arcok, akikkel ne hozza össze a sors a gyereket suliból hazafelé jövet. Az egyik hölgy a szovjet emlékműnél posztoló rendőrökkel közölte, hogy hazaárulók (-10 szavazat). Egy idősebb úr nyugodtabban mondta, hogy zsoldosok vagytok, gondolkozzatok (+1 szavazat).

Elhaladtunk az este folytatására készűlő szélsőjobb társaság mellett. Mivel nem mentünk közéjük (enyhe para, mert ők kb huszan voltak, mi öten), ezért kiabáltak utánunk, hogy kinet hagytuk a cipőkanalakat. Egy ötvenes úr nemzetiszín sálban ismételgette részeg hangon, hogy zsidók, zsidók, zsidók. Ezen kacagtunk csendben, de egyből jött utánunk, amikor visszakérdeztem, hogy mit akar, azt mondta, hogy legyek tekintettel a korára. Ebben maradtunk.

Az este fénypontja az volt, hogy a szabadság térre hajtott be a szélsőjobb propaganada busza, aminek a tetejéről lehet uszítani. Ezt szóvá tette néhány kutyasétáltató. A söfőr közölte velük, hogy zsidók (-5 szavazat), aztána  gázra lépett.

No, ennyi volt a ma este. Volt fáklya, mérsékelt provokáció, közepes beszédek. Nem voltunk túl lelkesek, mert nem adtak rá okot.

KÉPEK:

1. "Józsi, fent leszel a partizáninfon". Haverja fényképez is engem rendesen. Ja, piszkosul nem érdekel, hogy ki a Józsi és mi a mobilszáma. Egy helyes barna, khaki nadrágos csaj viszont többünk érdeklődését felkeltette. No, az jöhet...:D

2. Kolompár, Lendvai és a tűz. Sokan egy kis szélirányváltozásban reménykedtek.

3. Sodi (?)

4. Tomcat. Álltában dudál egy kicsit.

5. Hús-vér antifa, vagy szerződtettek egy modellt?

6. Hegyi Gyula és a haverok

7. MIlyen jó lenne, ha az antifasizmus tüze is ilyen szép lánggal égne.

Aki nem akar fent lenni, jelezze, leveszem. Pártállástól függetlenül!

3 komment

Címkék: mszp parlament info holokauszt szélsőjobb tomcat partizán kurucinfi

A bejegyzés trackback címe:

https://nopasaran.blog.hu/api/trackback/id/tr91461978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MiG-21 2008.05.10. 12:21:01

de az a képaláírás hozzám....

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.05.11. 01:20:27

Juszt sem árulom el, hogy én vagyok-e a képen, vagy sem. Bibibiii :)
süti beállítások módosítása