HTML

"¡No Pasarán!"

"nemcsak a szemetek tudnak magyarul"

Friss topikok

Nem érdekel

2008.05.01. 12:41 demokratikus













 

 

 

 

 

 

Nem érdekel, hogy kik állnak szemben velünk. Nem érdekel, hogy szép pofijuk van, vagy csúnya. Tudom, hogy mit akarnak és tudom, hogy én azt nem akarom. Ha kell leülök velük beszélgetni. Nem ellenségesen, nem anyázva. Talán ezzel is egy kicsit demokratizálom őket és ez is valami. De tudom, hogy alapvetően nem fognak megváltozni. Sokkal inkább érdekelnek azok, akik kívül állnak ezen a játékon és nagyon sokan vannak. Azok, akik látnak elegáns egyenruhákat, fegyelmezett társaságot, markáns jelképeket és mindezt szimpatikusnak találják. Arra kell felhívnom a figyelmet, hogy ezek mögött, a jelképek és jelmondatok mögött ott van a pusztulás szaga, a történelmi szemét rodhadt illata. Egy lerombolt ország, egymillió elpusztított magyar ember. Akiket az uszítás, a revízió, a gyűlölet hajtott a halálba. A dón-kanyartól a halágyárakig.

Nem érdekel, hogy ki tomicica. Ahogy azt sem akarom közzé tenni, hogy hol lakik és mi a telefonszáma. Aki nagyon akarja úgyis megtalálja, elég csak a domain.hu-n lekérni a bombagyar.hu-val kapcsolatos információkat. Az sem érdekel, hogy ki tartja fönn a szélsőségesek portáljait. Akkor sem foglalkozom ezzel, ha olyan cégekről van szó, amelyekről azt suttogják az informatikai szakmában, hogy titkosszolgálati fedőcégek. Bárki, aki ismeri guglit kb 5 perc alatt gyűjthet össze ilyen információkat, csak össze kell rakni a mozaikokat.

Azt sem érdekel, hogy túlerőben vannak. Mert valóban sokan vannak. Mindig is sokan voltak, de elegen mégis mindig mi voltunk, azok akik őrködünk a strázsán. Még akkor is tesszük ezt, ha sokan ostobának gondolnak ezért. Pólót húzúnk ott, ahol velünk egykorú "elvtársaink" elegáns öltönyökben, jól fizetett mozgalmi jellegű állásokban székelve teszik azt, amit mi puszta lelkesedésből. Látjuk a szánakozó tekintetüket, fogadjuk a nemkicsit szánakozó vállveregetést. Néha bosszant minket, ha saját oldalunkról támadnak minket és komcsiknak kádáristáknak titulálnak. Teszik ezt velünk 20-30-asokkal olyanok, akik abban a rendszerben alapozták meg önnön egzisztenciájukat.

Tesszük a dolgunkat, azért mert hiszünk benne. Családtagok óvnak minket, féltik magukat, gyermeküket a hülyéktől, akik fogvicsorgatva arról beszélnek, hogy milyen jó lenne fegyverrel a kézben garázdálkodni és osztani a vélt igazságot. Talán mi is félünk kicsit, amikor kopasz, tetovált nagymagyar arcok átüvöltenek nekünk sokmilliós terepjáróból a lámpánál. Magyarok voltunk, mostanra pusztítani való zsidók lettünk, eltaposnivaló komcsigecik. De akkor is állunk a helyünkön és tesszük a dolgunkat, mert ki teszi meg, ha mi nem? Állunk és halkan mormoljuk magunk elé egy idegen köztársaságért küzdők jelszavát: No Pasarán!

12 komment

Címkék: antifasiszta antifa

A bejegyzés trackback címe:

https://nopasaran.blog.hu/api/trackback/id/tr50449797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomcat · http://www.bombagyar.hu 2008.05.02. 00:51:14

Halkan jegyzem meg, hogy a köztársaságért küzdőket jól el is picsázták. Tán nem egy rakás alkoholistával meg egymás ellen harcolászó gerinctelen tetűvel kellett volna összeállni.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.02. 08:31:29

valóban elbuktak a köztársaságért küzdők, de ez a 20. század azon periódusában tendencia volt. Nem volt könnyű az összevont spanyol arisztokráciát, katonai elitet, Mussolinit és Hitlert megállítani. Utóbbiak ugyebár itt készültek fel a II. világháborúra.
Aztán ott voltak még a szimpi franciák és angolok, akik akkor még azt gondolták, hogy apróbb engedményekkel (SpanyolÓ, Csehszlovákia) megállítható Hitler.
Persze a Szovjetunió áldásos tevékenységét sem szabad elfelejteni, akik ott és akkor némi sztálinista gyakorlatot próbáltak a spanyolok életébe csempészni és egy cseppet sem voltak érdekeltek abban, hogy létrejöjjön a világ más pontján létező szocializmus, ami szükségképpen szebb és jobb lett volna, mint az oroszországi mintapéldány.

Persze a spanyolok is lehettek volna egységesebbek. Orwell Hódolat Katalóniának című dokumentumregénye mutatja ezt a legjobban.

Utólag egyértelmű, hogy esélyük sem volt, a német-olasz segítség miatt, de példértékű az a küzdelem, amit folytattak.

Összességében elmondható, hogy szép volt, jó volt. Magyarországon meg ami anifasiszta, arról valamiért A jobboldaliaknak azonnal valami negatívum ugrik be... Ahelyett, hogy büszkén ápolnák a keresztény jobboldal antifasiszta hagyományait. A csendőrpuccs elleni fellépést, Horthy kiugrási kísérletét például.

tomcat · http://www.bombagyar.hu 2008.05.03. 00:33:45

Én például ezt a vonalat képviselem. De ez a sok antifa-papagájnak egykutya. Nekik mindenki nyilas, akin nincs csegevarás póló, és nem nópaszaránozik mantraszerűen. Azt se tudják, ki vagyok, egy soromat se olvasták el soha, csak mondta nekik a többi papagáj, hogy ezt kell gondolni rólam, mert ez a divat.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.03. 09:30:15

Ha ezt a vonlata képviseled, akkor csinálj olyan akciót, amelyikkel deklarálod is, hogy számodra ez a követendő hagyomány, az ápolandó örökség.

A nemzeti radikalizmussal szerintem két nagy baj van ma. Az egyik az, hogy a támogatói hátország, amelyiknek szálai Kanadáig és az USÁig, pontosabban az ott élő emigrációig érnek szinte elvárja, hogy a nyilas örökséggel ne legyen komoly szembefordulás.

A másik pedig a nácizmus/fasizmus értelmezés. Mi, baloldaliak, liberálisok úgy gondoljuk, hogy minden szélsőségesen kirekesztő gondolkozás fasisztoid (ne menjünk bele a fasiszta vagy náci vitába). Ezzel áll szemben a nemzeti radikális (Te, jobbik, magyar gárda) gyakorlata, amikor társadalmi problémák kapcsán nyíltan vagy alig burkoltan beszélnek a zsidók, cigányok bűnözéséről. Nem arról beszélnek, hogy van egy ember, aki bűnözött és történetesen épp zsidó volt vagy cigány, hanem a másik végéről nézik a dolgot és azt mondják, hogy egyéni cselekvésből igazolást nyer a közösségről alkotott vélemény. No, ez logika az alapja minden totális állami berendezkedésnek. Egyenes az út a szóbeli kirekesztéstől az elpusztításig. Midegy, hogy valakit zsidósága, vagy éppen kulák mivolta miatt közösítenek ki. Nagyapám erdélyi kulák ember volt. Ő tudta, hogy milyen az, amikor valakit kisebbségi volta miatt üldöznek és ha elkapnak, halál vár rá. Nekünk magyaroknak éppen ezért kellene toleránsnak lenni, mert legalább négy országban van jelentős számú magyar kisebbség, akikre ha ráront az ottani kisebbség, akkor nem kis méretű nemzeti katasztrófának nézünk elébe.

Persze nem várhatom el, hogy a mai nemzeti radikálisok lemondjanak a legtöbb szélsőségenek minősülő követelésükről, kivegyék repertoárjukból a kisebbségekkel szembeni fenntartásokat, mert azzal lemondanának a közösségképző tényezőkről. A magyar gárda is csak úgy tud tömegesen mozgósítani, ha épít a vidéken meglevő cigányparára. Szintén a pakliban kell hagyni a zsidókártyát is, mert azt is sokan szeretik.

És itt jön az, hogy demokrácia van. Legyen! Lehessen kimondani akár ilyen szavakat is, negyven éves tiltás csak arra volt jó, hogy elemi erővel törjenek fel az elfojtott indulatok. De a másik oldal ne lepődjön meg azon, hogy a bal-lib oldal tiltakozik és felhívja a figyelmet ennek az álláspontnak a helytelenségére. Én azért is (és nem csak) küzdök, hogy a nemzeti radikalizmus ne nyerhessen túl nagy teret a hazai közéletben.

ui: Azt meg komolyan gondoltam, hogy emlékezzetek meg a csendőrpuccs leveréséről...

tomcat · http://www.bombagyar.hu 2008.05.03. 10:27:24

Minden szirszarról meg lehetne emlékezni, amit Horthy jól csinált. Nem csak harci eseményekről. Ilyen például a rizstermesztés bevezetése, a Vitézi Rend megalapítása, a budapesti bevonulás, Klebelsberg Kunó miniszteri kinevezése, a Bethlen-Peyer paktum, miegymás. Külön lehetne ünnepelgetni Bethlent, Telekit, vagy akár Gömbös Gyulát. A baloldal megemlékezik például az 1968-as csehszlovákiai kivonulásról? Vagy a kubai válság békés megoldásáról? Felesleges.

Nekünk, magyaroknak nem toleránsnak kell lennünk mindenkivel, mert ez a politika minden fronton csődöt mondott. Deklarálni kell, hogy igenis megvédjük a kisebbségeinket, ha kell, akár erővel. Például amikor a Délvidéken magyarverések voltak, elegáns lett volna, ha négy-öt katonai repülőgépünk áthúz mélyrepülésben Szabadka fölött, piros-fehér-zöld füstölővel. Nem tudtak volna mit csinálni, viszont megértették volna, hogy a NATO-val állnak szemben. Valamire használjuk már ezt az idétlen szövetséget.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.03. 15:11:48

4-5 repülő Kecskemétről Szabadkáig? Az egész éves légvédelmi büdzséből talán futotta volna.:D
Aztán a repülőink roncsain ott ugrált volna pár tucat csetnik és rajtunk röhögött volna a világ. Emlékezz csak, hogy ezek a csávók annak idején leszedtek egy csodagépnek számító F117es lopakodót is.
Arról már nem is beszélek, hogy a piros-fehér-zöld ködből előbukkant volna párezer boszniát, krajinát és koszovót megjárt marcona figura és földel tett volna egyenlővé pártucat magyar falut és örült volna, hogy újra kapott okot egy kis öldöklésre.
Egyébként nekem trianonról ez a véleményem:
szolidaritas.blogter.hu/?post_id=246713

azt nem tudom, hogy Horthy tettei közül mit kellene ünnepelni, a magam részéről viszonylag kevésen bontok bort.:D Annyi mondjuk világos, hogy ha a csendőrpuccs leverése és a rízstermesztés bevezetése közt kell választanom, akkor nem az utóbbit ünnepelném.:D

HBP. · http://tar.hu/hbp 2008.05.05. 01:20:07

magyar származású és magyarul beszélő katona detektálta és eliminálta a lopakodót, ez érdekesség, persze jugo kötelékben. fasz tudja, azóta a módszert rögzítették, tudnák-e reprodukálni élesben.
sajnos amilyen agresszív pásztornépek laknak dél fele, a erős konfliktus valós veszély, ua-kor igaza van Tomcatnek, kis demonstrációt tarthatnánk, de amin még én is röhögtem volna 3 éve, igaz: valakik itt tényleg a magyarok pusztulására, szolgasorba döntésére játszanak.
egészen elképesztő, mi lett egykori középhatalommal, egy büszke győztes néppel, igaz, legalább megmaradtunk, mások már felszívódtak a történelemben.

HBP. · http://www.tar.hu/hbp 2008.05.05. 01:28:18

megnéztem a fentebb linkelt trianon írást.

objektív szemmel is erősen torzít, elfogultan meg, ó bazd meg...
ez egy szomorú magyar reakció, mit több, szemlélet, ha baj ér, annak a jogosságát, elkerülhetetlenségét igyekezzük indokolni.

hát persze...elég buta kommentek vannak ott... nem érdemeltük meg, nem volt elkerülhetetlen trianon, a nagyhatalmak aljas játékának és a mindenkori elit, helyi vezetők bénáskodása folytán kaptuk meg az évszázad veszteségét.

rengeteget lehetne a kisebbségeink feltüzeléséről, meg az 50% alatti magyarsági arány kialakulásáról írni...

én nem értek egyet azzal az írással.

Ha tomcat Bibót idézed, érdemes kitérni, valóban ő írt érdekeseket trianon szükségességéről, hogy szerinte ezt nem lehet, nem szabad visszacsinálni, hát... lehet, forradalomban ott volt, de kilóg a szociláb. a teljesség kedvéért ezt tegyük hozzá a munkásságához.

Horthy, rizsföldek? Ezek szerint ezt is a náciktól másolták a kommcsik, mint megannyi ötletet. Lásd magyar narancs.

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.05. 09:13:51

Én azt hallottam, hogy technikát az oroszoktól kapták, akik ezzel mutattak egy fricskát az usának, azaz közölték áttételesen,. hogy ők még mindig tudnak.
Annak nem tudok nagy jelentőséget, hogy magyar volt. Sok magyarra voltunk büszkék, aztán mások kiderítették róluk, hogy igazándiból ravaszdi zsidók, akik csak ártani akartak a magyarnak akkor is amikor híresek lettek.

Az írásomat ne szemléld objektíven. Baloldali vagyok és ezt nem is titkolom, nem akarok hűdesemleges lenni. Nem várom el, hogy egyetérts az írással, de ez is egy nézet és örülök, hogy bölcs kritikával írtál róla nem úgy, ahogy a legtöbb szélsőjobbos viszonyulni szokott.

Az irreális dolgokkal való parasztvakítás minden totálisan gondolkodó államembernek sajátossága. Nálunk is lehet kormányzati negyedekkel vagy olimpiákkal tereleni a figyelmet, hogy objektíven csapjak egyet jobbra is és balra is.

Tomcat kapcsán annyit jegyeznék meg, hogy nem csak az írásai minősítenek egy embert, hanem a cselekedetei is. Márpedig nála szinte folyton talál a sajtó és a média olyan dolgot, amire rá lehet cuppanni. nekem is volt dolgom velük, tudom, hogy mindent félreértenek és végletekig egyszerűsítenek, de ezt a dolgot el kell fogadni és úgy kell lépni, hogy azt ne lehessen félremagyarázni.

HBP. · http://tar.hu/hbp 2008.05.05. 13:48:50

az írásod második részét is jobban elolvastam, és az már stimmel.
szerintem nem lehet olyan egyszerűen elintézni, hogy vesztettünk, nem náci módszerekkel, de támogatni kell a mi nemzetünk jelenlétét a térségben, az a baj, lassan magunkat nem tudjuk megvédeni, annyira le fejlesztik a hadsereget, pedig nem vagyok militarista.


érdekes, én is azt gondolom, magát Horthyt nem kéne vagy kellene dicsőíteni, valóban úgy tűnik, a hatalmat akarta, Habsburg nem kellett, Kun Béla egyik stratégiai húzása volt, amit említettél, ezzel együtt biztos volt vörös kegyetlenkedés, ami miatt nép úgy ahogy elfogadta Horthyékat.

Sajnos a mindenkori magyar uralkodó "osztály" a saját pecsenyéjét sütögette, és a alájuk rendelt területtel bénák voltak, talán az angolszász országok hercegei és királyai se voltak 100% nacionalisták, de mégis, sikerre vitték többnyire az országukat, nálunk meg tökölés ment, megy.

később vettem észre, eléggé balos vagy, hát legtöbben nem értek egyet.
sztem nincs náci veszély, nincs kritikus határ, az más, ha szélsőék csúnya dolgokat vizionálnak és mondanak, és más a konkrét megvalósítás.
másképpen szólva: a kormányválság kirobbanásakor konyhában azt mondtam, tuti 2 héten belül valami fasiszta veszélyt kifognak találni.
Tényleg így történt.
1988ban is riogattak a fehérterorral, azt max zsidótemetőket rongáltak, ami önmagában undorító dolog, de pogrom nem volt, sztem nem is lesz.
azon lepődtem meg, Tomcat milyen higgadtan írt be hozzád, semmi mocskolódás.
üdv. HBP.
na meg persze Szebb jövőt!

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.07. 08:53:34

Szia,
Hát annak örülök, hogy az uralkodó elit felelősségének kérdésében egyetértünk.

Másrészt szerintem sincs azonnali fasiszta veszély. Azonban nagyon nagy számban vannak jelen a társadalomban a szélsőségek és ezzel szemben kell álljon egy higgadt ellenpólus. Én nem vagyok híve az üvöltöző, mocskolódó antifa magatartásnak. Nekünk pozitív példát mutatva kell ott lenni a társadalomban, hogy lássák és hallják, hogy van másik oldal.

Aztán azt se feledjük, hogy sok rossz tendencia van. Ilyen a magyar gárda, pontosabban annak jellege (fasisztoid külsőségek) és nyílt cigányellenes fellépése. Ez a dolog alapjában rengeti meg az amúgy is nagyon gyenge belső társadalmi szolidaritást. Ha végletesen két oldalra szakadunk, akkor nekünk nagyon rossz életünk lesz a Kárpát-medencében. A magyar gárda szerintem idegen érdekek kiszolgálója. Mindazon érdekeknek, amelyek abban érdekeltek, hogy magyarország szélsőségesen megosztott legyen.

Tomcaten én nem lepődtem meg. Ő nem egy Budaházy, akinek minden második szava az, hogy kommunista és azt is úgy mondja, mintha a szájába lenne egy egész szál gyulai kolbász...:D

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.05.07. 08:54:15

ja, és tényleg balos vagyok. nem nagyon, viszont tudom, hogy számomra mit jelent a baloldal.
süti beállítások módosítása